Tegen maart moeten in Limburg acht vaccinatiecentra kunnen opstarten

Begin maart moeten er in Limburg minstens acht vaccinatiecentra klaar zijn, zeker één per eerstelijnszone. Zo'n eerstelijnszone is een samenwerking van zorgverleners en gemeenten in een gebied van ongeveer 100.000 inwoners. 

De gemeenten zijn volop aan het meedenken over hoe het vaccineren de volgende maanden praktisch kan verlopen. Ze overleggen daarover met de Vlaamse regering en tegen eind volgend week zou daarover een plan op tafel moeten liggen.  

Het is de bedoeling dat er meerdere vaccinatiecentra komen. In Limburg wordt gestart met acht, daarna komen er nog eens acht bij. Daar zullen in principe eerst de  65-plussers gevaccineerd worden, daarna is de rest van de Limburgers aan de beurt. Voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, Wim Dries: "Die vaccinatiecentra zullen dus lange tijd moeten openblijven, het gaat om verschillende maanden, om alles vlot te laten verlopen."

Limburghal in Genk zou een mogelijk vaccinatiecentrum kunnen zijn

Genk maakt deel uit van de eerstelijnszone Kemp en Duin, een gebied van Genk tot Bree.  Burgemeester Wim Dries: "Wij denken zeker aan de Limburghal als vaccinatiecentrum in Genk. En mogelijk kan dat centrum ook voor een aantal andere gemeenten in de zone gebruikt worden.  Maar misschien is het voor sommige inwoners van die zone toch ver om naar Genk te komen. Daarom denken we ook aan een tweede locatie, in Oudsbergen of in Bree, om het allemaal wat makkelijker te laten verlopen."

Meest gelezen