Radio 2

Tot en met zondag geen treinverkeer tussen Ieper en Poperinge nadat trein lege bus van De Lijn heeft geramd

Er zullen wellicht tot na het weekend geen treinen rijden tussen Poperinge en Ieper. Vanmorgen reed een trein een lege bus van De Lijn aan in Vlamertinge, bij Ieper. Die bus stond stil op de sporen. De treinbestuurder is lichtgewond. De 4 treinpassagiers werden na het ongeval geëvacueerd. Zij bleven ongedeerd.

De zware aanrijding tussen de trein en de lege bus van De Lijn gebeurde op de overweg van de Grote Branderstraat bij het gehucht Brandhoek in Vlamertinge. De bus had een defect en stond stil op de overweg. De buschauffeur kon het voertuig tijdig verlaten.

(Lees voort onder de foto)

Videospeler inladen...

Hinder tot na het weekend

De bestuurder van de trein raakte lichtgewond, maar de 4 treinreizigers bleven ongedeerd. De brandweer Westhoek en Infrabel zijn bezig met het opruimen van de wrakken van de trein en de bus. Ook de sporen, de spoorwegovergang en de bovenleiding moeten hersteld worden. Er rijden dus geen treinen tussen Ieper en Poperinge. Er zijn wel vervangbussen ingelegd. Infrabel vermoedt dat de hinder nog tot na het weekend zal duren.

(Bekijk hieronder de Facebookpost met bewegende beelden)

Radio 2

Meest gelezen