Volvo Car Gent gaat nieuwe elektrische wagen bouwen: “Dit najaar rolt de eerste van de band”

In de autofabriek van Volvo in Gent starten ze dit najaar met het bouwen van een nieuwe elektrische wagen. Hoe de wagen eruit zal zien, is nog een verrassing. Maar het eerste exemplaar zou dit jaar nog klaar moeten zijn. Nu de extra productie erbij komt, wil het bedrijf in de loop van het jaar 300 extra werknemers in dienst nemen.

“We zijn heel blij en heel trots dat wij een nieuw model mogen bouwen”, zegt Barbara Blomme van Volvo Car Gent. “Dit najaar starten we met de productie. Nog voor 2022 zal het nieuwe model dus van de band rollen. Nu worden de laatste voorbereidingen getroffen om de fabriek klaar te stomen.” Hoe het nieuwe model eruit zal zien, is nog even afwachten. “Pas later dit jaar zal het voorgesteld worden.”

Ervaring met elektrische wagens

Volvo Car Gent is met deze nieuwe elektrische wagen niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar heeft het bedrijf voor het eerst een elektrisch model geproduceerd. “Onze fabriek is dus grotendeels al aangepast aan elektrische wagens”, zegt Blomme. “Maar dit is een nieuw model, dus zowel in de lasfabriek, als in de spuitfabriek, als in de assemblagefabriek moeten er bepaalde veranderingen gebeuren. De voorbereidingen zijn al gestart.”

300 extra werknemers

Nu Volvo Car Gent een extra opdracht heeft gekregen, hebben ze ook meer werknemers nodig. “We zullen dit jaar een aantal nieuwe mensen moeten aanwerven”, zegt Blomme nog. “We zoeken heel diverse profielen. We kunnen zowel arbeiders als bedienden gebruiken, maar het is nu nog te vroeg om daarover in detail te treden.”

En hoe zit het dan met de productiecijfers? “Daar kan ik nog niets over zeggen”, blijft Blomme voorzichtig. “De wereld kan onvoorspelbaar zijn, maar we mikken op een verdrievoudiging van onze elektrische wagens tegen 2022. We willen dan qua elektrificatie op 135.000 wagens landen, maar dat is slechts een planning. Ik kan nog niets met zekerheid zeggen.”

Meest gelezen