Ter Linden

Woonzorgcentrum uit Veurne is dringend op zoek naar zorgpersoneel: "40 medewerkers zijn besmet bij ons"

In het Veurns woonzorgcentrum Ter Linden zijn ze dringend op zoek naar zorgverleners die kunnen helpen in de afdeling waar niet-besmette mensen wonen. Bijna 40 medewerkers van het woonzorgcentrum zijn besmet met het coronavirus en dat brengt de werking in het gevaar. Ook 66 bewoners hebben positief getest op het coronavirus.

Alle besmette bewoners zijn nu ondergebracht in één vleugel van het woonzorgcentrum. De mensen die geen corona hebben, verblijven in de andere. Doordat er zoveel medewerkers besmet zijn, doet het woonzorgcentrum een dringende oproep naar personen met een achtergrond in de zorg om het team in de coronavrije afdeling te komen versterken.

“De medewerkers plooien zich dubbel om tegen dit kwade beest te vechten", zegt schepen van Welzijn, Guido Hoste (CD&V). "Ze zetten alles op alles om de bewoners bij te staan, hen te verzorgen en er te zijn voor hen. Ze verzetten hier berenwerk.”

Wil je Ter Linden ondersteunen? Laat dit zeker weten via delphine.lemahieu@veurne.be of 058 33 23 30.

Meest gelezen