Red Sport Padel

Zeels aanlegger padelterreinen kan vraag amper volgen

Dat de padelsport spectaculair blijft groeien merkt een aannemer uit Zele die padelterreinen aanlegt. Hij kan de vraag amper volgen: "vóór het bouwverlof leggen we dit jaar 100 terreinen aan, elke dag hebben we 1 terrein klaar."

"Wij hebben het eerste padelterrein aangelegd van de oudste padelclub in Vlaanderen in Gentbrugge", lacht Paul Herwege van Red Sport Padel trots. "Dat was 9 jaar geleden en sindsdien zien we de vraag naar padelterreinen elk jaar verdubbelen." Na Gentbrugge kwam er een terrein bij in Wachtebeke, dan een in Brugge en intussen werkt het bedrijf voor heel Belgë en Luxemburg en zijn er samenwerkingen met het buitenland, onder meer met Zweden. 

Vorig jaar legde het bedrijf 75 terreinen aan. Nu is het orderboekje gevuld met 100 terreinen die  nog voor het bouwverlof in de zomervakantie moeten klaar zijn. Het bedrijf heeft 8 arbeiders en 4 bedienden. "We hebben een team om trots op te zijn." Paul Herwege heeft het bedrijf in de loop der jaren zodanig georganiseerd dat ze elke dag een terrein kunnen aanleggen.

Waarom zoveel vraag?

Volgens Herwege zit het geheim van padel hem in het feit dat het een laagdrempelige sport is, je kan het snel leren en met 4 spelen. "Er komen veel mensen op af die geen ervaring hebben met racketsporten en die zijn er meteen mee weg." Terwijl padelterreinen eerst een uitbreiding waren van tennisclubs, zijn er nu ook aparte clubs ontstaan. "We hebben ook 10 terreinen bij particulieren geplaatst vorig jaar. Maar dat is moeilijk want je hebt een bouwvergunning nodig en er is burenlawaai. Maar er zijn nu tennisclubs die niet 2 of 3 terreinen aanleggen, maar ineens 10. De tennisclubs zijn nu 'tennis- en padelclubs' geworden". 

Meest gelezen