Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel

Deze ochtend maakte Rik De Bruycker de 9 finalisten bekend van De Nieuwe Lichting 2021, de jaarlijkse zoektocht naar nieuw muziektalent van radiozender Studio Brussel.

De finalisten werden geselecteerd uit alle inzendingen door een professionele jury met onder meer Studio Brussel-presentatrice Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Michael Illegems (Knack Focus).

9 finalisten

Dit zijn de 9 finalisten (in alfabetische volgorde):

  • Aili & Transistorcake (Brussel/Gent)
  • Berry (Brussel)
  • Fabian Rasti (Gent)
  • Grizmo (Genk)
  • Jibran (Antwerpen)
  • Kids With Buns (Sint-Niklaas)
  • Ramkot (Gent)
  • Simon (Antwerpen)
  • The Haunted Youth (Alken)
In de video hieronder kan u zien hoe de finalisten reageerden op hun finaleplaats (lees verder na de video):
 
Videospeler inladen...

Wedstrijdverloop

Vanaf maandag 11 januari worden de finalisten voorgesteld in de ochtend op Studio Brussel. Elke werkdag leer je één finalist beter kennen. Op donderdag 21 januari wordt de laatste finalist voorgesteld en start de stemweek. Vanaf dan kan iedereen via de Studio Brussel-app en stubru.be stemmen op zijn of haar 3 favoriete artiesten.

Op donderdag 28 januari maakt Studio Brussel live vanuit Trix in Antwerpen de 3 winnaars bekend. Zij vormen samen De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en treden in de voetsporen van Brihang, Tamino, Sunday Rose, Equal Idiots, Portland, SONS, Crooked Steps, The Radar Station en vele anderen. De 3 winnaars winnen airplay op Studio Brussel, sieren de cover van Knack Focus, krijgen professionele begeleiding op maat in Trix en een jaar lang advies van VI.BE.

Meest gelezen