"Coronawerkloosheid" geeft koetspaarden in Brussel slappe spieren 

Terwijl de Brugse koetspaarden last hebben van extra coronakilo's hebben de Brusselse koetspaarden vooral last van slappe spieren. In afwachting van ritjes met toeristen door het historische centrum van Brussel, draven ze op een grote weide in het Vlaams-Brabantse Diegem.

Koetsier Thibaut Dentine uit Wezembeek-Oppem wacht samen met zijn paarden op een versoepeling om weer toeristen te mogen rondrijden in Brussel. "We zijn gestopt sinds midden oktober, en wachten af.  Mijn paarden lopen rond op een grote weide in Diegem. Het grootste probleem is hier niet zo zeer de extra kilo's maar ze verliezen aan spierkracht". Dat vertelde Thibaut deze middag op Radio2 in Vlaams-Brabant en Brussel bij Sonny Vandeheyden.

Mijn  paarden zijn normaal gezien prachtig gespierde atleten die 3 dagen per week koetsen met toeristen rondtrekken door Brussel.

Thibaut Dentine, koetsier van de Brusselse koetspaarden

"Nu staan ze op een weide en eten ze de hele dag gras of hooi. Ze zijn het wel gewoon om in januari even te stoppen. Ze schrikken zeker niet van trams of bussen. Mijn paarden zijn al jaren dezelfde, het zijn echt prachtige gespierde atletische paarden. Ze rijden maximum 2 tot 3 dagen per week uit, dan is het aan de andere paarden. We doen dat helemaal coronaveilig. Maar we wachten op de vraag van de stad Brussel." 

"Stel dat we mogen uitrijden, dan is het nog wachten op toeristen. Die zijn er nauwelijks of niet. Het zou wel fijn zijn als Brusselaars en Vlaamsbranders zelf en bij uitbreiding alle Vlamingen, meer naar Brussel komen en eens een ritje maken op onze koetsen door het prachtige historische Brussel. We kijken er naar uit en dan staan we weer zeven dagen op zeven paraat", belooft koetsier Thibaut.

Meest gelezen