Dader dodelijk vluchtmisdrijf Arendonk krijgt 26 maanden cel en 5 jaar rijverbod

Een man (36) heeft 26 maanden cel en 5 jaar rijverbod gekregen voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Arendonk. Vorig jaar in februari reed hij in het centrum een fietser (31) aan. De dader stapte even uit, maar reed daarna verder naar Nederland, waar hij toen woonde. Het slachtoffer stierf ter plaatse. 

Het ongeval veroorzaakte heel wat opschudding in Arendonk. Het slachtoffer, Jasper Horsting, was heel bekend in de gemeente als leraar en vrijwilliger in verschillende verenigingen. 

De aanrijder werd nog dezelfde avond opgepakt. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Het ongeval gebeurde toen hij aan De Daries in een bocht te veel uitweek en frontaal inreed op het slachtoffer, dat van de andere kant kwam. 

De aanrijder krijgt nu een gevangenisstraf van 26 maanden en een rijverbod van 5 jaar. Daarna moet hij ook nog 3 jaar rijden met een alcoholslot. Hij moet ook 7.200 euro boete betalen. De rechter hield er in zijn vonnis rekening mee dat de dader onmiddellijk bekende en zijn auto niet heeft proberen te verbergen. 

Meest gelezen