Dubbel zoveel bezoekers in provinciedomeinen tijdens kerstvakantie

Tijdens de voorbije kerstvakantie was het erg druk in de Vlaams-Brabantse provinciedomeinen. Het aantal bezoekers verdubbelde ten opzichte van de voorbije jaren.

Heel wat mensen brachten tijdens de voorbije kerstvakantie een bezoek aan één van de provinciedomeinen in Vlaams-Brabant. In het provinciedomein van Kessel-lo gaat het bijna om een verdubbeling, in Huizingen kwamen er bijna drie keer zoveel mensen dan het jaar voordien. (zie overzicht onderaan artikel)

“Vakantie en beperkte activiteiten in deze coronaperiode, dat zijn de twee redenen van de fors gestegen bezoekersaantallen in alle recreatiedomeinen van onze provincie”, weet Ann Schevenels, gedeputeerde voor de  Provinciedomeinen. “We zijn blij dat deze mensen op een coronaveilige manier ontspanning gevonden hebben tijdens een winterse wandeling doorheen onze domeinen.”

Wandelen is zowat het enige wat je nog samen kan doen, een wandeling doet deugd

Heel wat wandelaars in het provinciedomein van Kessel-Lo komen er om verschillende reden. "Wandelen is zowat het enige wat je nog kan doen samen", zegt een vrouw die met haar moeder komt wandelen. "Samen gezellig thuis eten zit er niet meer in, en wandelen doet ook deugd." 

"Ik neem even pauze van mijn werk, als ik dat niet doe, dan zit ik een hele dag achter mijn computer", zegt een lerares van de Hogeschool. "Ik ben tegenwoordig altijd online. Als ik me niet verplicht om af en toe buiten te gaan, dan is dat slecht voor de gezondheid. Ik wandel sinds corora meer en ook heel bewust.  Het provinciedomein ligt in mijn achtertuin, dus ik moet het niet ver gaan zoeken."

Overzicht van de bezoekerscijfers:

                             2020       2019       2018

Het Vinne       2.502       1.305       1.507

Huizingen      12.113       4.960      3.647

Kessel-Lo       11.485      6.676       6.154

In de Halve Maan in Diest, waar de tellers nog niet actief zijn, werd het aantal bezoekers op zo’n 10.000 geschat.

Meest gelezen