Belga Image

Fastfoodketen KFC eist 7 miljoen euro schadevergoeding van Brussels Gewest en MIVB

Kentucky Fried Chicken, de keten bekend om zijn gefrituurde kippen, eist een monsterbedrag van 7 miljoen euro van het Brussels Gewest en de MIVB. De vestiging in Brussel moet in april vertrekken uit het CNN-gebouw aan het Noordstation. Volgens moederbedrijf Autogrill waren ze daar niet over geïnformeerd, zeggen ze in de Franstalige krant L'Echo. Onze redactie kreeg net het omgekeerde te horen.  

Terug naar juni 2019. De eerste vestiging van Kentucky Fried Chicken opent de deuren in ons land: in het CNN-gebouw aan het Noordstation. Eigenaar daarvan is het Brussels Gewest. Vervoersmaatschappij MIVB heeft de concessie voor het verhuren van panden. Eén daarvan gaat in juni naar KFC. Het gebouw staat dan al te koop. Intussen is het ook effectief verkocht aan AXA-bank en moet de fastfoodketen samen met negen andere handelaars vertrekken. En dat is niet naar de zin van het moederbedrijf Autogrill. Die trekt nu naar de rechtbank en eist 7 miljoen euro van het  Brussels Gewest en verhuurder MIVB, omdat ze naar eigen zeggen niet geïnformeerd zijn. Dat zeggen ze in de franstalige krant L'Echo. 

22 werknemers op straat

Maar een goede bron bevestigt aan onze redactie dat KFC al sinds 20 februari 2020 wist dat het gebouw verkocht was. En hun personeel al voor de coronacrisis een job had kunnen zoeken. Dat is niet gebeurd, en dus staan de 22 werknemers op straat.  Moederbedrijf Autogrill was niet bereikbaar voor commentaar, maar de schadevergoeding van 7 miljoen euro werd ons eveneens bevestigd. 

Meest gelezen