stad Tongeren

Gratis webwinkel met sportkledij voor kansarme jongeren in Tongeren wint Publica Award

Second Serve, de gratis webwinkel voor sportschoenen en -kledij in Tongeren, heeft de Publica Award gewonnen. Dat is een prijs voor originele overheidsprojecten. Dankzij Second Serve konden 89 kinderen toch naar een sportclub. 

Second Serve werd ruim 2 jaar geleden opgericht. De sportdienst van de stad Tongeren merkte dat er nauwelijks kinderen uit kansarme gezinnen sporten. "Die gezinnen konden bij ons een tussenkomst aanvragen voor het lidgeld van een sportclub, maar in de praktijk werd daar nauwelijks gebruik van gemaakt", vertelt Alain Simon. "Want wat bleek, die gezinnen hadden ook geen geld om een sportuitrusting voor hun kinderen te kopen. En daarom zijn we begonnen met onze gratis webwinkel met tweedehands sportkledij." 

Op anderhalf jaar tijd hebben we toch 89 kinderen kunnen laten sporten

Dankzij die gratis sportkledij konden 89 kansarme kinderen toch naar een sportclub. "We zijn opgestart in november 2019 maar door de coronacrisis hebben we een half jaar stilgelegen. Dus op anderhalf jaar tijd hebben we toch 89 kinderen kunnen laten sporten. Vroeger waren er dat hooguit 2 per jaar." Alleen kansarme gezinnen uit Tongeren komen in aanmerking voor de gratis kledij.

Meest gelezen