Lagere school van Heilig Drievuldigheidscollege in Leuven sluit de deuren in 2025: "Te weinig inschrijvingen"

De lagere school van het Heilig Drievuldigheidscollege in Leuven kampt al enkele jaren met weinig inschrijvingen en is genoodzaakt om de deuren te sluiten. Zo zitten er in het eerste leerjaar dit schooljaar bijvoorbeeld maar drie leerlingen. De eerste graad verdwijnt volgend jaar al en de andere leerjaren volgen de jaren nadien. 

Daarom gaat de school samenwerken met de Paridaens-school, ook vlakbij in het centrum van Leuven: "Volgend schooljaar kunnen kinderen zich inschrijven in het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar, niet meer in de eerst graad", zegt directeur Hans Bries. "Het heeft een enorme impact op persoonlijk vlak, want ik sta hier ondertussen samen met andere collega's al meer dan 35 jaar. Dat doet toch een beetje pijn want je hebt altijd een levende grote school gehad, en je hebt het stilaan zien afbouwen. Langs de andere kant probeer ik het te zien als een vernieuwde samenwerking  met nieuwe mensen en in een groter geheel. Dus dat schept toch ook wel wat kansen."

De ouders van de kinderen die er nog school lopen zijn erg begripvol: "De reacties waren positief, ze zien ook dat het een kleine school is en dat het op termijn niet meer houdbaar is. De ouders hebben het altijd geapprecieerd dat er persoonlijke aandacht was", gaat Bries verder. "Maar de kinderen die hier vanaf het tweede leerjaar zijn, krijgen wel de kans om hier de school uit te doen, en ook dat wordt geapprecieerd."

Het secundair onderwijs van het het Heilig Drievuldigheidscollege blijft wel bestaan. 

Meest gelezen