Archief VRT NWS

Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve wordt dé blikvanger in Rotterdams museum: "Wij zijn heel trots"

De organisatoren van de hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve bij Wielsbeke zijn apetrots, want hun jaarlijkse traditie wordt binnenkort een blikvanger in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. De hondenzwemming is een wedstrijd waarbij honden zo snel mogelijk de Oude Leiearm overzwemmen. 

Op de expo in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam (Nederland) zal er onder andere een video te zien zijn met beelden van de traditie door de jaren heen. Vincent Herman zit in de organisatie van de hondenzwemming. Dankzij de VRT kwam hij aan videobeelden van de hondenzwemming in 1958. "We hebben die beelden gebruikt om een video te maken met afwisselende beelden: die van nu en die van vroeger. We zien dat de hondenzwemming van nu nog altijd op dezelfde manier georganiseerd wordt. De locatie is wel opgewaardeerd, omdat de dorpskern van Sint-Baafs-Vijve vernieuwd is. Maar voor de rest is alles hetzelfde gebleven", zegt Herman.

Bekijk hier de originele beelden uit het VRT-archief: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

De expo in Rotterdam loopt van 23 januari tot eind augustus. En dat is een positieve voetnoot voor de organisatie. Want door de coronacrisis was er geen 170e editie van de hondenzwemming. Nu krijgt hun traditie alsnog weerklank.

Bekijk hier de montage van de organisatoren van de hondenzwemming:

Videospeler inladen...

Meest gelezen