Kappers nog altijd dicht. Claudia Mamarella uit Genk: “Beter een extra speldje steken dan zelf kappertje spelen”

Kapster Claudia van Hairstyling Claudia weet nu al dat ze zal moeten toveren als de salons opnieuw open gaan. Mensen proberen zelf hun haren te knippen of te kleuren met producten uit de supermarkt en dat is geen goed idee. De schade is soms zo groot dat de kapper nadien dubbel zoveel werk heeft om het misvormde kapsel te herstellen. 

“Als het niet echt nodig is, kan je dan ook best van je haren af blijven”, zegt Claudia. Met speldjes of clips lukt het vaak om je haren toch mooi op te steken. Zolang je maar niet zelf begint te knippen. Want als je zelf knipt, moet je ook in spiegelbeeld werken, en dat is extra moeilijk.”

Voor mannen is het makkelijker. Die gaan met een tondeuse door hun haren. De verkoop van tondeuses piekt trouwens op dit moment. 

Zelf je haren kleuren met een goedkoop product is de nachtmerrie van de kappers

Als klanten komen met een kleurspoeling uit het grootwarenhuis is het effect zelden mooi. Je kan beter aan je kapper vragen om een kleurbox klaar te maken voor jou. Dat is een kleurmengeling op jouw maat. Als je nadien opnieuw naar de kapper gaat, weet die ook wat er gebeurd is met je haren. Corrigeren is dan een stuk eenvoudiger. “Want geloof me”, zegt Claudia “zelf je haren kleuren met een goedkoop product is de nachtmerrie van elke kapper."

Luisteraar Olga Brion volgde alvast die raad op. Ze schakelde haar kapster in voor het product en haar man klaarde de klus. Olga is blij met het resultaat. 

Zelf knippen

Toch lieten verschillende luisteraars weten dat ze zelf aan de slag gingen. Zo heeft Ine Pauwels haar vader ingeschakeld om de haren van de kinderen wat bij te knippen. "Ik heb eerst op mezelf geoefend," zegt hij, "en ik ben voorzichtig geweest." Een andere luisteraar schrijft dan weer. "Als je er aan begint, pas dat op met de oren!" Veel mensen trekken zich er niet te veel van aan. Eliana zegt “Ik omarm mijn peper en zout haar.  En An Opsteyn besluit:"We maken allemaal hetzelfde mee, dus: “let it g(r)o(w)." 

Meest gelezen