Radio 2

Leerlingen in Diksmuide volgen les met een fleecedekentje: "Door coronamaatregelen staan ramen open om te ventileren"

1.500 leerlingen die les volgen bij 't Saam in Diksmuide hebben een fleecedekentje gekregen van de directie, omdat het fris is in de klas. Een van de coronamaatregelen op school is dat de ramen van de klaslokalen wat moeten openstaan om ervoor te zorgen dat er genoeg ventilatie is.

Heel wat leerlingen, scholieren en studenten herkennen het probleem vast wel: het wordt steeds kouder in de klas, de aula of het examenlokaal. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moet er altijd voldoende ventilatie zijn. Heel wat scholen zetten daarom tijdens de lessen de ramen in de klassen open. "Dat maakt het natuurlijk fris. Daarom hebben we onze leerlingen een fleecedekentje gegeven", zegt Bart Laleman. Hij is de directeur van 't Saam in Diksmuide.

Lagere temperatuur

"De temperatuur in de klas ligt iets lager dan normaal", gaat de directeur voort. "Maar door de tocht die ontstaat, voelt het natuurlijk veel frisser aan. Wanneer onze leerlingen het te koud krijgen, mogen ze van ons een fleecedekentje op hun schouders of knieën leggen."

Meest gelezen