Stad Leuven

Leuven bouwt tijdelijke velodroom

De stad Leuven wil een tijdelijke velodroom bouwen op de plaats waar momenteel het Sint-Pietersziekenhuis wordt afgebroken.  De afbraakwerken zouden in juni klaar moeten zijn. Pas in 2024 krijg de site een nieuwe bestemming met een podiumkunstengebouw.

De velodroom moet een plek worden voor ontmoeting, buurtgerichte en culturele activiteiten. “Je zal er niet alleen op kunnen fietsen, maar je gaat er ook op kunnen spelen, het is zelfs de bedoeling om er van alles te organiseren", zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (SP.A).  "Het moet een inspirerende plek worden waar iedereen kan samenkomen. De bedoeling is dat de velodroom er twee jaar blijft staan tot 2023. Dan start het archeologisch onderzoek op de site alvorens het nieuwe kunstencentrum wordt gebouwd." 

Het idee van een velodroom als invulling op de site, hoef je niet ver te zoeken. "Het WK Wielrennen palmt vanaf september onze stad volledig in", zegt schepen van ruimtelijk beleid Carl Devlies (CD&V). "Met zo'n velodroom krijgen de mensen nog mee spektakel in eigen stad."

Stad Leuven

Meest gelezen