Na wandelen en fietsen hengelen in de lift: "Mensen kunnen nog buiten komen en recreatief vissen" 

Na het wandelen en fietsen, hebben verschillende mensen ook de liefde ontdekt voor het hengelen. Bij de Demerlijnvissers in Aarschot bijvoorbeeld hebben ze er sinds oktober een kwart meer leden bijgekregen. En dat is ook goed nieuws voor de clubkas.

Verschillende hengelclubs zagen de voorbije maanden het aantal leden sterk toegenomen. Bij de Aarschotse Demerlijnvissers bijvoorbeeld steeg het aantal leden met een kwart ten opzichte van 2019. Aan de Meander kwamen er 24 leden bij. "Dat komt vooral door de corona. Mensen kunnen nog buiten komen en recreatief vissen," zegt visser Danny Cypers. "Het zit er natuurlijk dik in dat wanneer andere activiteiten terug opgenomen mogen worden, mensen weer minder gaan vissen. Maar als we nu kijken voor het nieuwe jaar 2021, de nieuwe vergunningen worden aangeboden, zien we toch dat één derde al terug een vergunning teruggenomen heeft. En dat is goed nieuws voor de clubkas. Massaal leden gaan we dus niet kwijtspelen, daar zijn we niet bang voor."

Kosten

"We doen elk jaar drie evenementen, maar door het stijgende aantal leden hebben we dat gelukkig kunnen compenseren. Want we hebben heel wat kosten te dragen, zoals het beheer van de Demerarm in Aarschot, het uitzetten van vissen, maar ook kosten aan de oevers", gaat Cypers verder. "En dit jaar hebben we ook subsidies gekregen van de stad Aarschot." Onder de extra leden zitten heel wat ex-hengelaars die hun visstokken na jaren weer van stal haalden. Cypers hoopt op ook wat meer jeugd die het hengelen gaat opzoeken. "Nu de wandelwegen en fietsroutes overal vol geraken is het vertoeven aan de oever ook een leuke ontspanning."

Meest gelezen