Noodnummers hele nacht niet bereikbaar door technische storing bij Proximus

De noodnummers 100, 101 en 112 zijn opnieuw bereikbaar na een nationale storing afgelopen nacht. Dat meldt Proximus. Sinds middernacht kreeg men in sommige provincies niemand aan de lijn als men de noodnummers belde. Het probleem ontstond na een technische interventie bij Proximus. 

De nooddiensten in ons land maken gebruik van het telefonienetwerk van Proximus. Door een probleem gelinkt aan een technische interventie bij Proximus afgelopen nacht, waren de nooddiensten een paar uur moeilijk of niet bereikbaar.

"De overgrote meerderheid van onze interventies verlopen zonder problemen, maar dit keer is het - bij een geplande interventie - fout gegaan", laat Proximus weten.

Tijdens de panne vannacht werden wel alternatieve nummers voorzien die je kon bellen, afhankelijk van je provincie en provider. Technici werkten de hele nacht door om het probleem op te lossen. Rond 6.30 uur maakte Proximus bekend dat de noodnummers opnieuw beschikbaar waren. 

Meest gelezen