AFP or licensors

Kleine zomerkampen nu al volgeboekt: “Mijn man zei: dat ontploft hier.”

Dat je snel moet zijn om je kinderen in te schrijven bij bekende organisatoren van zomerkampen is algemeen bekend, maar ook kleinere kampen merken dat er bijzonder veel gegadigden zijn. Ine organiseert kampen voor kinderen in haar tuin in Drongen. De inschrijvingen waren in enkele minuten volzet. Voor een musicalkamp in Berlare lopen de inschrijvingen ook opvallend vlotter binnen dan andere jaren.

Ouders met kinderen zitten in het voorjaar geregeld met spanning te wachten aan de computer om hun kind in te schrijven voor een zomerkamp. Voor de kampen van bijvoorbeeld Kazou of Freetime is het bekend dat je er snel bij moet zijn als je zeker wil zijn van een plaats. Gewoonlijk lopen de inschrijvingen voor kleinere kampen iets trager binnen, maar sommige kleine organisaties zijn nu verrast door de grote belangstelling. Bij Ine Timmerman van ThOF in Drongen was het plots stormloop.

In een minuut volzet

Ine organiseerde vorig jaar voor het eerst een kamp in haar eigen tuin. Dat was een succes en dit jaar houdt ze 2 weken een kamp in de paasvakantie en 4 weken in de zomer. Daar was plaats voor 60 kinderen. Alles was in een mum van tijd volzet. Ze kan amper geloven wat er gebeurde op het moment dat de inschrijvingen startten: "Mijn man zei dat het ontplofte! Vanaf 8 uur maandag mochten ouders inschrijven en de mailbox ontplofte. In 1 minuut waren er al meer dan 100 inschrijvingen en er staan nu 52 mensen op de wachtlijst.” 

Mijn man zei ‘dat ontploft hier’, Ik kan bijna niet geloven wat er gebeurde

Ook bij Theater Tomaat in Berlare was in enkele dagen tijd al een deel van de kampen volzet. “Gewoonlijk is alles volzet in de maand april of mei”, zegt Mieke De Graeve, “maar dit jaar zijn er al volzette kampen begin januari.” Theater Tomaat houdt 5 weken musicalkampen in de paasvakantie en de zomermaanden. Er is plaats voor 95 kinderen, maar na een paar dagen waren er al drie kampen volzet. De organisatie overweegt om eind van de zomer extra lokalen te zoeken om de capaciteit uit te breiden. 

Meest gelezen