Odisee Hogeschool houdt infodag speciaal voor volwassenen die zich willen omscholen na de coronacrisis

De Odisee Hogeschool houdt een infodag gericht op volwassenen die opnieuw willen gaan studeren. De school kreeg veel vragen van mensen die door de coronacrisis een carrièrewissel overwegen. Daarom houdt ze voor die belangstellenden een aparte online infodag. De hogeschool biedt bacheloropleidingen aan.

De Odisee Hogeschool heeft in Oost-Vlaanderen afdelingen in Aalst, Gent en Sint-Niklaas. Daarnaast zijn er ook afdelingen in en rond Brussel. De school houdt op zaterdag 9 januari een speciale infodag gericht op volwassenen die zich willen omscholen, of die opnieuw willen studeren. Wie belangstelling heeft kan zich inschrijven via de website van de hogeschool. Op de infodag kan je een les volgen, cursussen bekijken of chatten met lesgevers om info te vragen over de verschillende opleidingen. Volgens Catherine Decraene van de hogeschool in Sint-Niklaas heeft de coronacrisis heel wat mensen doen nadenken over hun beroep, waardoor er een publiek is dat weer wil studeren. 

Wie wil zich omscholen?

“We hebben op andere infodagen eerder al vragen gekregen van mensen die zich wilden bijscholen wegens corona of die een nieuwe carrière wilden na de coronacrisis,” zegt Catherine Decraene. Er was bijvoorbeeld een steward die na 30 jaar in de luchtvaart nu een lerarenopleiding wilde volgen om zijn expertise ter beschikking te kunnen stellen van jongeren. 

Populaire richtingen

De Odisee Hogeschool biedt vooral bacheloropleidingen aan. Volgens de woordvoerster is er vooral belangstelling voor office management, bouw, lerarenopleiding, verpleegkunde en vroedkunde. Het is dus niet zo dat opleidingen in de zorgsector eruit springen. “Er wordt ook voor de zorgsector gekozen, maar niet alleen dat.”

Meest gelezen