Radio 2

Oostakker: kitten belandt in vossenklem en sterft

Een zes maanden oude kitten is donderdag om het leven gekomen in Oostakker. Mies stapte in een vossenklem en overleed aan haar verwondingen. “Let daar toch mee op, want hier kon even goed een kind in trappen”, vertelt een verbouwereerd baasje Charlotte Delplanque.

Donderdagochtend werd Charlotte plots wakker door het geluid van een kat. “Niks bijzonders dacht ik, want in de buurt van de Moststraat zitten heel veel poezen”, vertelt ze. “Omdat het gemiauw na een uur nog niet weg was, ben ik toch buiten gaan kijken.” Tot haar ontsteltenis zag ze aan haar deur haar Mies staan. Aan haar pootjes zat een joekel van een vossenklem.

"Erg gevaarlijk"

“Mies overleefde het jammer genoeg niet. De verwondingen waren veel te erg. Mies was nog maar zes maanden oud", gaat het baasje verder. "We hadden haar sinds augustus.” Voorlopig is het nog niet duidelijk waar de kitten in de vossenklem stapte. Toch heeft Charlotte een duidelijke boodschap voor de eigenaar: “Let alsjeblieft op. Het is levensgevaarlijk, zowel voor dieren als voor kinderen. Stel je voor dat er een kind in was gestapt. Dan kon dat tot een amputatie leiden.” De eigenares van de kat is nog niet naar de politie gestapt om een klacht in te dienen, maar overweegt het wel.

Meest gelezen