Wandelquiz in vier Antwerpse parken moet kinderen meer doen bewegen

Samen met hun trouwe mascotte Antwan organiseert Sporting A, de sportdienst van de stad Antwerpen, een grote wandelquiz in vier Antwerpse parken. In Hof De Bist, Fort 8, het Boekenbergpark en het Nachtegalenpark kunnen ouders met hun kinderen deelnemen aan de quiz terwijl ze door de parken wandelen. "De soms wat saaie wandelingen blazen we zo nieuw leven in en we zetten de jongsten onder ons aan tot meer sport en beweging," zegt Jan Buytaert van Sporting A.

De Antwerpse stedelijke sportdienst Sporting A merkt op dat wandelen één van de weinige activiteiten is die ouders nog met hun kinderen kunnen doen. Daarom willen ze zich inzetten om de tochten wat levendiger te maken. "We willen 2021 met goede voornemens starten. Zo is wandelen tegenwoordig heel populair en coronaveilig. Dat maakt de Antwan-wandelquiz de ideale gezinsuitstap voor het begin van het jaar," zegt Jan Buytaert van Sporting A.

We willen toch vooral de jongste Antwerpenaren aanspreken om meer te sporten en te bewegen
Jan Buytaert, Sporting A

In vier parken, Hof De Bist (Ekeren), Fort 8 (Hoboken), het Boekenbergpark (Deurne) en het Nachtegalenpark (Antwerpen), zijn 12 borden te vinden waarop Antwan telkens een vraag stelt over een andere sport. Als je aan elk bord de vraag juist oplost, krijg je een letter. Met die letters kan je op het einde van de wandeling een hartverwarmende boodschap van Antwan ontcijferen. 

"We willen toch vooral de jongste Antwerpenaren aanspreken om meer te sporten en te bewegen," zegt Buytaert. "Antwan helpt ons een handje om de kinderen te bereiken."

Daarnaast kan je ook met een smartphone deelnemen aan de quiz dankzij de AntwanGo-App. "Op de borden staan ook QR-codes die je met je smartphone kan inscannen om zo de vragen op te lossen," zegt Buytaert. "Op het einde van de wandeling kunnen kinderen ook nog een leuke foto maken samen met Antwan. Zo hebben ze toch nog een leuk souvenir van hun avontuur." De AntwanGo-app kan je downloaden op de App Store of Google Play.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de Antwan-wandelquiz. De borden blijven zeker nog staan tot en met de krokusvakantie. Daarna zal Sporting A met de stad bekijken of ze de wandelquiz nog verlengen. Meer info kan je vinden op de website van Sporting A.

Meest gelezen