Steven Reekmans wordt nieuwe meester-stoker van Jenevermuseum in Hasselt

Het Jenevermuseum van Hasselt heeft een nieuwe meester-stoker. Opvoeder Steven Reekmans treedt in mei in de voetsporen van Jan Kempeneers. De Hasselaar werd gekozen uit 25 kandidaten uit heel Vlaanderen en zelfs uit Nederland.

In oktober lanceerde de stad Hasselt de vacature voor museumstoker, want de huidige jeneverstoker Jan Kempeneers gaat in mei met pensioen. 25 kandidaten hebben zich aangemeld, niet alleen uit Hasselt maar uit heel Vlaanderen en zelfs uit Nederland. Maar het is uiteindelijk toch een Hasselaar die de job vanaf mei mag overnemen. 

"Dit is echt een droomjob", vertelt Steven Reekmans. "Mijn vader is altijd geïnteresseerd geweest in het jenevererfgoed. Ik ben dus met jenever opgegroeid. Dankzij mijn vrouw heb ik dan de stap gezet om de cursus 'distillateur' te volgen bij Syntra. En zo heb ik dankzij het meester-leerlingtraject de afgelopen twee jaar twee dagen per week kunnen meedraaien in het Jenevermuseum van Hasselt om zo de kneepjes van het vak te kunnen leren van Jan Kempeneers zelf."

Het wordt een hele carrièreswitch voor Reekmans, want hij is nu opvoeder in een school in Genk. 

Meest gelezen