Vaccinaties in woonzorgcentrum in Sint-Pieters-Leeuw uitgesteld door nieuwe corona-uitbraak

Slecht nieuws voor de bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw, want de vaccinatie tegen het coronavirus wordt noodgedwongen uitgesteld. Oorzaak is een nieuwe virusuitbraak.

Eén afdeling met 31 bewoners is in cohorte geplaatst, dat is ongeveer een 25 procent van de instelling, en daarom moet het toedienen van de vaccins, voorzien voor volgende week, worden uitgesteld: "Er zijn richtlijnen vanuit de overheid dat wanneer er een uitbraak is in een woonzorgcentrum, dat die in remissie moeten zijn, vooraleer er kan gevaccineerd worden", zegt directeur Herman De Vriese. "Wij zitten nu op de top van de uitbraak, en normaal was de vaccinatie voorzien voor volgende week. Dus ik vermoed dat we moeten verschuiven naar de laatste week van januari."

Vandaag zijn in onze provincie wel vaccinaties gepland in twee woonzorgcentra. 120 bewoners van het Woonzorgcentrum Van Lierde in Affligem en 145  bewoners van het woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven zijn vandaag aan de beurt. 

Meest gelezen