Parkeren wordt weer goedkoper in Genk, na aanhoudende kritiek

In Genk wordt het parkeersysteem dat daar voor de zomer werd ingevoerd aangepast, en dat na aanhoudende kritiek van inwoners en oppositiepartijen. Vanaf maart wordt kort parkeren goedkoper en ook de parkeerboetes zullen dalen, van 25 naar 20 euro. 

Een half jaar geleden heeft de stad Genk een nieuw parkeerbeleid ingevoerd, maar daar kwam heel wat kritiek op van inwoners en oppositiepartijen. Daarom past de stad het parkeersysteem nu aan. Vanaf 1 maart zullen de parkeerboetes dalen en ook kort parkeren wordt goedkoper. Bovendien zullen medewerkers van de minder mobiele centrale gratis kunnen parkeren en niet alleen inwoners maar ook bedrijven zullen een parkeerkaart kunnen aanvragen.

Op die manier wil de stad Genk vlot bereikbaar blijven  en mensen makkelijker een parkeerplaats laten vinden om boodschappen te doen.

 

Meest gelezen