pixabay

Veulen en pony na 1 dag in de wei verdwenen in Destelbergen: “Het is triest, mijn kameraad is er ziek van”

Twee vrienden kochten vorige zondag een veulen en een pony. De dieren stonden in de wei, maar maandagnacht zijn ze verdwenen. De eigenaars vermoeden dat de dieren gestolen zijn. Beide mannen zijn er het hart van in. “Wij zijn dierenliefhebbers, je verwacht niet dat dat hier gebeurt.”

"Ik heb zondag een veulen gekocht van een Haflingerpaard en mijn kameraad heeft een mooie zwarte pony gekocht", vertelt Danny Deckmyn uit Destelbergen. "De dieren liepen samen in de wei. Op maandag gingen we kijken en was alles in orde. Maar toen een buurman ’s avonds zijn vuilnis buiten zette, heeft hij iemand in de wei zien lopen. De volgende dag waren de paardjes weg.”

Danny is er zo goed als zeker van dat de dieren gestolen zijn. Hij heeft er geen idee van waar ze naartoe zijn. “We hebben rondgereden in de velden om te gaan zoeken, maar niets meer gezien.” Danny Deckmyn en zijn vriend zijn geschrokken. Ze hadden niet verwacht dat er zoiets in hun dorp kon gebeuren. “Mijn vriend is er ziek van. Dat is erg, een veulen dat je koopt om te laten opgroeien, en om er later mee te kweken, dat is zeer triest.”

Terugvinden?

Of de mannen hun dieren nog zullen terugzien is niet zeker, maar ze hebben er goede hoop op omdat de dieren gechipt zijn en een paspoort hebben. “Ze zijn gemeld als gestolen, dus doorverkopen is moeilijk. Een dierenarts zou die chip ontdekken. We gaan afwachten, meer kunnen we niet doen", zegt de dierenliefhebber nog. 

De politie onderzoekt de zaak. Zij bevestigen dat het slot van de weide geforceerd was, maar dat het niet zeker is of dat door een dier of mens gebeurd is. "Het is niet uitgesloten dat de paarden zijn uitgebroken", klinkt het. "Maar diefstal is ook mogelijk. We hopen snel achter de ware toedracht te komen."

Meest gelezen