Verwendung weltweit

Werknemers van Pfizer in Puurs krijgen vaccin volgende week al: "Productie vaccins veiligstellen"

De werknemers van Pfizer in Puurs, waar een vaccin wordt gemaakt tegen het coronavirus, kunnen volgende week al ingeënt worden tegen COVID-19. Het bedrijf heeft dat beslist, om de productie en leveringen van de vaccins over de hele wereld veilig te stellen. Alleen mensen die in de fabriek zelf werken, zullen er één krijgen. 

Sinds twee weken is er in ons land begonnen met het vaccineren van mensen tegen het coronavirus. Eerst zijn bewoners van woonzorgcentra aan de beurt, omdat zij het meest kwetsbaar zijn en het meeste risico lopen op zware gezondheidsproblemen. Volgende maand zal het aan het ziekenhuispersoneel en de huisartsen zijn. 

Vrijwillig

Nu is bekend geraakt dat werknemers van Pfizer in Puurs het vaccin al vroeger zullen krijgen, volgende week al. Pfizer maakt het vaccin dat nu als eerste gebruikt wordt wereldwijd. De bedoeling is ervoor te zorgen dat het produceren in alle omstandigheden kan blijven doorgaan en dat ook alle landen kunnen rekenen op de leveringen, zegt het bedrijf in een schriftelijke mededeling. 

In totaal werken er 3.000 mensen in de vestiging in Puurs, maar alleen de mensen die betrokken zijn bij de productie zullen een vaccin krijgen. Dat is wel het grootste deel. Werknemers die in aanmerking komen, mogen wel zelf beslissen of ze willen gevaccineerd worden of niet.

Meest gelezen