Ondanks waarschuwingen weer massaal veel volk op Ardense hoogten

Ondanks alle maatregelen van het lokale bestuur was er vandaag weer een volkstoeloop rond de Baraque de Fraiture, in de provincie Luxemburg. Dat meldt de politie. In de Hoge Venen was het minder druk, maar daar had de politie verschillende toegangswegen afgesloten. 

Ook de afgelopen dagen was er al veel volk in de buurt van de Baraque de Fraiture. Het gemeentebestuur van Vielsalm heeft daarom de toegang tot de skipiste verboden en heeft verschillende wegen laten afsluiten. Verschillende dorpen in de buurt zijn alleen nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Desondanks zijn toeristen weer massaal naar de regio afgezakt, met files tot gevolg. Politiecommissaris Marc Antoine heeft het over onrespectvol gedrag. "De omwonenden lijden onder een toeloop van mensen die daar niets te zoeken hebben. Sommigen komen zelfs uit Nederland."

Ook in de Hoge Venen waren er vandaag weer sneeuwtoeristen. De politie heeft daarom de toegangswegen naar Eupen, Malmedy en Spa afgesloten. Ook hier vraagt de politie om niet naar de regio af te zakken.

Volgens burgemeester Daniel Stoffels (MR) van Waimes echter viel de drukte in zijn gemeente best mee. "Er daagden zaterdag maar weinig toeristen op aan het natuurgebied en de politie heeft dus niet veel auto's moeten terugsturen", zegt hij aan het persagentschap Belga. De wandelaars hebben volgens hem voor andere dorpen gekozen, waar ook sneeuw ligt. "De toeristenstroom werd dus beter verdeeld."

Bekijk hieronder beelden van de drukte rond de Baraque Fraiture (Beelden RTBF)

Videospeler inladen...

Meest gelezen