Videospeler inladen...

Auto in brand gestoken in Wilrijk, "lijkt erop dat dader zelf in brand stond toen hij wegvluchtte" 

In Wilrijk bij Antwerpen is vannacht een auto uitgebrand. Het zou gaan om kwaad opzet, de wagen zou in brand gestoken zijn. De mogelijke dader is zelf wellicht gewond geraakt, op een filmpje lijkt te zien dat zijn kleren vuur hebben gevat en dat hij brandend door de straat wegvlucht. De politie en het parket onderzoeken de zaak.

"Mijn vader werd om vijf uur vanmorgen wakker", vertelt de dochter van de eigenaar van de auto. "Hij hoorde hoe het raam van de auto stuk werd geslagen. De honden blaften ook. Ik heb mijn vader dan geholpen toen hij het vuur probeerde te blussen."

Op een filmpje (zie onderaan) dat buurtbewoners maakten is te zien hoe de mogelijke dader zelf wellicht gewond is geraakt bij het incident. "We denken dat de dader zelf in brand stond toen hij is weggevlucht."

"Waarom onze auto in brand is gestoken weten we niet", vertelt de dochter nog. "We wonen al 30 jaar in deze buurt en hebben nog nooit problemen gehad. We denken dat dit een haatactie is."

De politie en het parket onderzoeken de zaak. De mogelijke dader lijkt in rook te zijn opgegaan, van hem ontbreekt op dit moment elk spoor.   

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen