Videospeler inladen...

Zwarte dozen verdwenen Boeing 737 gelokaliseerd, brokstukken en lichaamsdelen gevonden in Javazee 

De Indonesische autoriteiten hebben twee zwarte dozen van het vermiste vliegtuig van Sriwijaya Air gelokaliseerd. Er zijn ook brokstukken en lichaamsdelen gevonden in de zone waar het toestel van de radar verdween. 

De Boeing 737-500 verdween boven de Javazee 4 minuten na opstijgen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Het toestel was vertrokken voor een binnenlandse vlucht en had 62 mensen aan boord: 50 inzittenden en 12 bemanningsleden, allemaal Indonesiërs. Om nog onduidelijke reden is de Boeing neergestort in de Javazee. Volgens Flightrader24 verloor de Boeiing 3.000 meter hoogte op minder dan één minuut.

Vannacht, toen het weer dag was in Indonesië, is de reddingsactie en zoektocht hervat. Vier vliegtuigen en tien boten, met duikers aan boord, werden ingezet.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Zwarte dozen op 23 meter diepte

De Indonesische autoriteiten hebben nu twee zwarte dozen van het toestel gelokaliseerd op 23 meter diepte in de Javazee. Rapporten van het duikteam hebben bevestigd dat het water helder is, zo klinkt het bij de autoriteiten. "Zo zijn we op dit moment zeker waar het vliegtuig is neergestort."

Een politiewoordvoerder heeft ook bevestigd dat er voorwerpen van passagiers en lichaamsdelen zijn gevonden. De eerste wrakstukken zijn al aan wal gebracht. Het zou gaan om een deel van de vliegtuigromp en een wiel.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Er zijn zo goed als zeker geen overlevenden. De autoriteiten hebben twee crisiscentra ingericht voor nabestaanden. Zij wachten op het vliegveld en bij de haven op nieuws over de inzittenden.

De neergestorte Boeing was volgens vliegmaatschappij Sriwijaya Air technisch in orde. Het toestel was 26 jaar oud. De vlucht had bij vertrek vertraging. Door de hevige regenval stond de Boeing in Jakarta een halfuur stil op de tarmac.  


Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen