Videospeler inladen...

Bakkerij bakt 70.610 appelbollen en worstenbroden op verloren maandag: "Deel wordt individueel verpakt, coronaveilig"

Op verloren maandag, de eerste maandag na Driekoningen, eten heel wat mensen appelbollen en worstenbroden, vooral in de provincie Antwerpen. Bij bakkerij Wouters in Kalmthout is het al enkele dagen alle hens aan dek. Daar worden in totaal 70.610 appelbollen en worstenbroden gebakken. Er zijn dit jaar door corona wel minder bestellingen van bedrijven. 

Een team van een 15-tal bakkers is in de bakkerij in Kalmthout al dagen bezig met de voorbereidingen. "Inrollen in deeg, dan in de remrijskasten en in de koelcellen zetten, en sinds gisterenochtend zijn we aan het bakken", vertelt Chris Wouters van bakkerij Wouters. "Niet alleen de klassiekers, ook curryrollen en worstenbroden met witloof of krieken. De laatsten zitten nu nog in de oven. Het ruikt hier lekker vers."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Appelbollen en worstenbroden worden individueel verpakt zodat bedrijven ze coronaveilig kunnen uitdelen aan personeel en klanten

Chris Wouters van bakkerij Wouters in Kalmthout

Dit jaar zijn er minder bestellingen binnen gekomen van bedrijven, omdat er nu meer van thuis wordt gewerkt en er geen evenementen kunnen doorgaan. "Het is anders dit jaar", vertelt Wouters. "We hebben een deel van onze appelbollen en worstenbroden individueel verpakt in folie, zodat bedrijven ze coronaveilig kunnen uitdelen aan hun personeel en klanten."

Ook de middelbare school PITO in Stabroek heeft een grote bestelling gedaan bij de bakkerij in Kalmthout. Ze houden een drive-in als alternatief voor hun klassieke wafelenverkoop die dit jaar niet kon plaatsvinden.

Verschillende leveringen

Vanuit Kalmthout worden de appelbollen en worstenbroden geleverd aan 13 vestigingen, onder andere in Edegem, Antwerpen en Wuustwezel. Vaak zijn verschillende leveringen nodig omdat er niet genoeg plaats is in de winkels om alles te stockeren.  "Er zal vandaag nog veel over en weer gereden worden", besluit Wouters. 

Herbekijk ook de reportage in "Het Journaal" over het blijvende succes van de traditie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen