brandweer Vlaams-Brabant West

Derde keer brand in leegstaande sporthal Zellik: "Mogelijk door krakers aangestoken"

In de voormalige sporthal van Zellik, bij Asse, is voor de derde keer op een half jaar tijd brand gesticht. Deze keer was de tribune aan de beurt. Sporthal Molenbos was ooit een prestigieuze plek, maar staat tegenwoordig te verkommeren. De burgemeester vermoedt dat de brand door krakers is aangestoken. 

De brandweer van Vlaams-Brabant West kreeg rond half 2 zondagnamiddag een oproep binnen voor brand in de voormalige sporthal Molenbos in Zellik. Omdat de locatie van de brand niet onmiddellijk duidelijk was, werd er meteen versterking opgeroepen. Het vuur bleek uiteindelijk van aan de tribune in de sporthal te komen en de vlammen konden snel gedoofd worden. Niemand raakte gewond. 

Volgens burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) van Asse is de brand mogelijk aangestoken door krakers. "Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er niemand aanwezig maar we hebben daar wel last van krakers. Een hele periode al. Ik sluit met deze koude temperaturen niet uit dat men zich heeft willen verwarmen door een vuurtje te stoken. Onverantwoord natuurlijk, maar dat is waarschijnlijk de oorzaak geweest." 

Afbreken

Het is al de derde keer dat er een brand uitbreekt in de sporthal. Eind juli vorig jaar werd er ook al brand gesticht in de sporthal, toen in de kelder van het gebouw. Een maand later gebeurde hetzelfde. Er vielen nooit gewonden. Het gemeentebestuur, dat eigenaar is van de sporthal, wil het gebouw laten slopen om plaats te maken voor een nieuwe vrijetijdssite. Die sloop heeft vertraging opgelopen omdat er een zendmast staat van gsm-operator Proximus. Maar deze maand zou het zover zijn, en wordt de sporthal afgebroken.  

Meest gelezen