Radio 2

Drie paarden net op tijd gered uit brandende stal

In Zarren bij Kortemark hebben Jeffrey en Chloé net op tijd 3 paarden kunnen redden uit een brandende stal. "Het dak boven hen stond al in brand”, zegt Jeffrey. 2 van de 3 merries zijn drachtig. "Door de stress van de brand is er risico op een misval. We laten een dierenarts op controle komen."

Door een zware brand zondagnacht zijn de paardenstal en het werkatelier van Jeffrey Desmet (26) en Chloé Spruytte (26) in de Roeselarestraat in Zarren vernield. “We konden onze drie paarden redden. Het dak boven hen stond al in brand”, zegt Jeffrey.

lees verder onder foto

Radio 2

Nadat ze de brandweer gebeld hadden, stormde het koppel naar de stallen. “Het was vooral het werkatelier dat al in brand stond. Maar het vuur was al overgeslagen naar de stal ernaast. Daar zijn 3 paardenboxen. Het dak van de box waarin Luna stond, was al in brand gevlogen. Het dier stond tegen de poort te beuken om naar buiten te kunnen. We hebben de paarden zo snel mogelijk bevrijd en ze naar de weide gebracht. Ze lijken allemaal ongedeerd te zijn maar hebben zeker veel stress opgelopen. 2 van de 3 merries zijn drachtig en zijn al vrij ver gevorderd. Uit pure angst zou een merrie haar veulentje kunnen afwerpen maar dat is gelukkig niet gebeurd. We zullen wel nog een dierenarts raadplegen voor controle.”

Kortsluiting

Nadat Jeffrey en Chloé de paarden gered hadden, was de brandweer snel ter plaatse. De post Kortemark kreeg versterking van de korpsen van Staden en Diksmuide. Brandweerkapitein David Vanden Eynde: “De paarden waren gelukkig al gered. Uiteindelijk hebben we ruim 2  uren moeten blussen. De schade is groot.” Wellicht is een kortsluiting de oorzaak van de brand.

Meest gelezen