© Zoonar.com/STEFANO CAVORETTO - creative.belgaimage.be

Eerstejaarsstudenten HOGENT moeten online-examen 3 keer afleggen omdat ze de juiste antwoorden konden zien

Studenten van de HOGENT hebben gisteren hun examen 3 keer moeten doen. Door een technische fout konden de studenten de juiste antwoorden op de examenvragen zien.

Het liep gisteren fout tijdens een online-examen voor de eerstejaars­studenten verpleegkunde aan de HOGENT. “Het examen begon om halfnegen”, vertelt een van de betrokken studenten. “Na een uur kregen we de melding dat we moesten stoppen met het examen omdat er een technisch probleem was. Daardoor konden we de juiste antwoorden op de examenvragen zien. Om halftien mochten we dan het examen opnieuw doen. Maar na twee uur moesten we weer stoppen en kregen we te horen dat er een compleet nieuw examen zou volgen om 14 uur. Ik ben ernaartoe kunnen gaan, maar voor sommige studenten was dat niet mogelijk omdat ze een andere planning hadden.” 

Onbewust verkeerd vakje aangevinkt

Ondertussen heeft HOGENT ontdekt waar het mis is gelopen. "Waarschijnlijk is er vooraf onbewust een functietoets aangeraakt, waardoor een verkeerd vakje is aangevinkt", vertelt Sofie Eerens van de opleiding verpleegkunde. "Daardoor konden de studenten de juiste antwoorden op de examenvragen zien. De studenten hadden dat snel door, en zijn de antwoorden beginnen te kopiëren en door te spelen via verschillende kanalen. Toen het examen opnieuw begon om halftien, zagen we dat al snel aan de punten.  Er klopte iets niet, want de meeste studenten hadden 18 op 20 of 20 op 20. Daarom hebben we beslist om een compleet nieuw examen te doen om 14 uur. Studenten die er niet bij konden zijn, kunnen het examen eind deze maand afleggen."

Meest gelezen