Francesco Vanderjeugd kritisch over plannen vaccinatiecentra: "Die liggen voor veel mensen te ver, niet iedereen is mobiel genoeg" 

De burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) heeft kritiek op de plannen om de brede bevolking te laten vaccineren. Je zal je niet in elke gemeente kunnen laten inenten. "De vaccinatie is vrijwillig en kan maar succes hebben als er zoveel mogelijk mensen deelnemen. Maar niet iedereen is mobiel genoeg om naar zo’n centrum te gaan”, denkt Vanderjeugd. 

De eerstvolgende weken zullen die vaccinaties nog plaatsvinden in zorgvoorzieningen, zoals woonzorgcentra en ziekenhuizen. Maar zodra de bredere bevolking kan worden ingeënt, zal dat in ongeveer 120 vaccinatiecentra gebeuren. 

Dat betekent bijvoorbeeld dat de inwoners van de randgemeenten van Roeselare naar Roeselare zelf zullen moeten gaan om zich te laten inenten. “Erg jammer”, zegt de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd, daarover. “Bij deze vrijwillige vaccinatie moeten er zoveel mogelijk drempels weggewerkt worden. Hoe dichter mensen bij zo’n vaccinatiecentrum wonen, hoe groter de kans op succes. Niet iedereen is mobiel, dus moet er steun komen. Ik denk daarbij aan bijvoorbeeld taxicheques”, besluit Vanderjeugd.

Meest gelezen