Videospeler inladen...

Gaslek in Beringen stuurt verkeer in de war

In de late namiddag raakte een middendrukleiding in de Koolmijnlaan zwaar beschadigd tijdens wegenwerken. Het verkeer moest hierdoor worden omgeleid.

In de late namiddag kwam er bij de hulpdiensten een oproep binnen dat er een gaslek was in de Koolmijnlaan.  Het verkeer werd onmiddellijk stilgelegd en aan inwoners werd gevraagd niet buiten te komen.  Burgemeester Thomas Vints (CD&V): "Er is aan de mensen gevraagd om zeker niet te vertrekken, om binnen te blijven, omdat de elektrische ontsteking van een auto in de buurt van het lek gevaarlijk zou kunnen zijn."

Het verkeer werd een tijdlang omgeleid. De rijstrook van Beringen richting Beverlo zal pas morgen in de voormiddag opnieuw gebruikt kunnen worden.

Bekijk hier de indrukwekkende beelden van het borrelende gaslek:

Videospeler inladen...

Wegenwerken

Ter hoogte van een rotonde waren wegenwerken bezig.  "Bij het trekken van nieuwe nutleidingen is een gasleiding beschadigd", vertelt burgemeester Vints.  Fluvius heeft het lek snel kunnen dichten met een soort ballon die in de kapotte leiding werd gestoken.  Het gas is omgeleid via lagedrukleidingen waardoor uiteindelijk niemand zonder gas kwam te zitten.

Meest gelezen