Geen examens voor studenten kapper aan Academie Verbist: "Te weinig kunnen oefenen op echte mensen"

Bij kappersschool Academie Verbist in Antwerpen hebben de studenten geen praktijkexamens afgelegd in december. "Om het vak onder de knie te krijgen, moet je oefenen op echte mensen, en dat gaat nu amper", vertelde Thomas Vermeerbergen van Academie Verbist bij Radio 2 Antwerpen.

"Onze studenten kunnen momenteel enkel oefenen op poppen, maar dat is zeker niet hetzelfde", zegt Thomas Vermeerbergen van Academie Verbist. De kappersschool staat erom bekend dat ze heel erg inzet op de praktijk, en ze hebben ook een kapperszaak aan de school. "Maar door de coronacrisis is de zaak nu al twee maanden gesloten", vertelt Vermeerbergen.

"De oefenpoppen zijn zeker niet slecht om het kappen te oefenen, maar ze zijn niet goedkoop, en het haar groeit natuurlijk niet terug dus je kan er niet eindeloos mee werken", zegt Vermeerbergen. Mogen de studenten dan niet oefenen op elkaars haar? "We hebben daar nog geen duidelijk advies over gekregen van de kappersfederatie, dus we hebben besloten om dat voorlopig niet te doen."

Om het met kapperstermen te zeggen: om het vak tot in de puntjes te kunnen leren, hebben we echte klanten nodig

Thomas Vermeerbergen, Academie Verbist

De studenten van Academie Verbist krijgen nu twee dagen per week les. "Ze krijgen instructies en ze oefenen wel, maar om het met kapperstermen te zeggen: om het vak tot in de puntjes te kunnen leren, hebben we echte klanten nodig. We hopen dus dat dit snel weer mogelijk is, want het is cruciaal voor onze opleiding."

Meest gelezen