Gents bedrijf dat maaltijdboxen levert, ziet omzet verdubbelen

Het Gentse bedrijf Foodbag is één van de bedrijven die maaltijdboxen levert. Vorig jaar is de vraag naar zo'n box verdubbeld.  In zo’n box zitten alle verse ingrediënten en een recept om zelf je potje te koken. Het Gentse bedrijf wil ook uitbreiden naar Wallonië. 

Sinds vorig jaar wordt ons leven gedomineerd door de coronapandemie. Veel mensen moesten thuis beginnen te werken en zochten ook om op een andere manier te leven. Dat merkte CEO Stéphane Ronse van Foodbag.  “Tijdens de eerste lockdown zagen we dat er online een derde meer vraag was naar verse voeding. Ondertussen zijn we een half jaar verder en is het aantal verdubbeld.”

Lokaal kopen is een sterke troef

Volgens Stéphane Ronse gaan mensen meer en meer lokaal kopen. “Vooral voor voeding is de interesse voor de lokale handelaar groot. Eerst hadden de mensen schrik om naar het warenhuis te gaan en zijn ze online beginnen te kopen. Eens ze de weg gevonden hebben, zijn ze blijven kopen. Ze vinden het ook makkelijker en net dat wordt naar de toekomst een grote troef. Mensen zien de voordelen dat alles thuis wordt geleverd. “

Toekomst ziet er rooskleurig uit

Volgens het Gentse bedrijf gaan consumenten de volgende tien jaren meer en meer verse voeding online kopen. “We staan nog maar aan het begin van een nieuw tijdperk”, zegt Stéphane Ronse. “ Eerst kochten mensen hun kleren en technologie via het internet. De volgende stap is de aankoop van verse producten. Consumenten zijn altijd op zoek naar middelen om het leven makkelijker te maken. Een rit naar de supermarkt uitsparen is één van die mogelijkheden. Over 15 jaar is dat de nieuwe manier om onze dagelijkse aankopen te doen”.

Foodbag is niet het enige maaltijdbox bedrijf. De grootste speler is HelloFresh. Ook dat bedrijf brak vorig jaar records. 

Meest gelezen