Grote hoeveelheid condooms gedropt in veld Hoeleden: "Mogelijk werd septische put van bordeel er geloosd" 

In Hoeleden, Kortenaken, heeft Natuurpunt een bijzondere ontdekking gedaan in het Heibosveld. De organisatie ontdekte op één van de percelen een vloeistof en een grote hoeveelheid aan condooms. Mogelijk gaat het om de inhoud van de septische put van een bordeel die daar gedumpt is. 

Het was een toch wel opmerkelijke ontdekking van Natuurpunt. Geen natuurkundige vondst zoals je zou verwachten, maar een veld vol met vloeistof en condooms . Het Heibosveld in Hoeleden wordt al twintig jaar lang door beheerders van Natuurpunt omgevormd tot een bloemrijk grasveld. En op één van de percelen werd de  bijzondere ontdekking gedaan.

"Om onze velden te bewerken, werken we samen met plaatselijke landbouwers", zegt Jaak Geebelen van Natuurpunt. "Helaas moeten we nu vaststellen dat er op een van de velden iets werd geloosd wat niet de bedoeling was. Het perceel lag vol met vloeistof samen met een grote hoeveelheid aan condooms. Het is ook duidelijk dat deze lozing werd uitgevoerd met een tractor aangezien er tractorsporen te zien zijn. " 

Septische put

De politie onderzoekt nu de zaak. Maar mogelijk werd de septische put van een bordeel er  gedumpt door een loonwerker. Wat uiteraard niet de bedoeling is, dat moet normaal naar een mestverwerkingsbedrijf worden gevoerd. 

Meest gelezen