Kortenberg wil nieuw sportcomplex bouwen vlak bij recyclagepark

De gemeente Kortenberg wil een nieuw sportcomplex bouwen vlak bij het recyclagepark langs de Noodbosweg.  De huidige sportinfrastructuur in de gemeente is verouderd en te klein. Of de nieuwe sporthal er komt, wordt deze avond beslist in de gemeenteraad. 

De vraag naar een gloednieuw sportcomplex in Kortenberg is er al een tijdje. Heel wat sportverenigingen in de gemeenten zoeken een nieuw onderdak, want de huidige sportinfrastructuur is verouderd en te klein. "Wij huren momenteel onze terreinen", zegt Martin  Vosswinkel van de plaatselijke tennisclub. "Maar binnen twee jaar loopt dat contract af, dus het zou handig zijn, mochten we tegen dan een nieuwe uitvalsbasis hebben, die groter is dan de huidige. Want zo kunnen we ook meer leden aanwerven."

Uit een studie van de gemeente blijkt nu dat de site langs de Noodbosweg de meeste geschikte locatie is voor het nieuwe sportcomplex. Maar daarover moet de gemeenteraad vanavond nog beslissen. Naast de tennisclub zou er ook ruimte zijn voor onder meer gevechtssporten en basketbal. 

Meest gelezen