Man van 23 gestorven na arrestatie in Brussel

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is zaterdagavond een man van 23 overleden, die opgepakt was door de politie. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Zowel het parket van Brussel, als Comité P zijn een onderzoek gestart. 

Zaterdagavond wilden enkele politie-inspecteurs van de politiezone Brussel Noord een groep mensen controleren die verzameld waren aan het Noordplein,  en dus de coronamaatregelen niet naleefden.  Dat schrijft La Capitale.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

“Een jongeman die tijdens de controle ter plaatse was, is toen te voet weggevlucht maar werd na een achtervolging geïntercepteerd door de politiediensten," zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. "De man werd van zijn vrijheid beroofd waarna hij werd overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Bij aankomst op het commissariaat verloor hij het bewustzijn en hebben de aanwezige politie-inspecteurs de hulpdiensten verwittigd."

Een ziekenwagen en de MUG kwamen ter plaatse en de twintiger werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is daar om 20.22 uur overleden. "Het parket van Brussel werd hiervan ingelicht en heeft onmiddellijk diverse onderzoeksopdrachten bevolen. Er werd ook een onderzoek geopend door het Comité P, dat ter plaatse een afstapping heeft gedaan. Daarnaast werd er ook een wetsgeneesheer aangesteld om een autopsie uit te voeren en zal er ook een toxicologisch onderzoek worden gedaan."

De beelden van de bewakingscamera’s van zowel in het commissariaat als op de plaats van de arrestatie werden in beslag genomen voor analyse.

Meest gelezen