Mechelen krijgt vaccinatiecentrum in Nekkerhal

Er komt een vaccinatiecentrum in de Nekkerhal in Mechelen. Dat is bedoeld voor de stad en de vijf dorpen. Morgen start de opbouw en binnen een week zou het centrum al klaar kunnen zijn. Voor de inrichting wordt een beroep gedaan op de plaatselijke evenementensector. 

De stad Mechelen heeft de knoop doorgehakt om de Nekkerhal om te vormen tot een vaccinatiecentrum. De stad kiest voor de Nekkerhal omdat ze centraal gelegen en vlot bereikbaar is, en er is ook veel parkeerplaats. "De Nekkerhal kan ook snel worden omgebouwd, binnen een week kan alles klaarstaan", zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD). "Het is dan enkel nog wachten op de levering van de vaccins."

De evenementensector is de perfecte partner om dit snel en efficiënt uit te rollen

burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD)

De lokale evenementensector zal helpen bij de opbouw van het centrum. "Dat is niet toevallig natuurlijk", zegt Vandersmissen. "Enerzijds hebben zij het momenteel niet gemakkelijk, en anderzijds zijn ze de perfecte partner om dit snel en efficiënt te kunnen uitrollen." Ongeveer één derde van de Nekkerhal zal ingericht worden als vaccinatiecentrum. Er blijft dus nog ruimte voor beurzen of andere activiteiten zodra die weer mogen.  

De stad zoekt nog vrijwilligers met een medische achtergrond die mee willen werken in het vaccinatiecentrum. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne.

Meest gelezen