Neeroeterse sporthal wordt vaccinatiecentrum voor inwoners van Maaseik, Dilsen-Stokkem en Kinrooi

In sporthal De Borg in Neeroeteren (Maaseik) zal een vaccinatiecentrum worden ingericht voor de inwoners van Maaseik, Dilsen-Stokkem en Kinrooi. Dat zal operationeel zijn op 15 februari. De eerstelijnszone Maasland wordt opgesplitst in een noordelijk en een zuidelijk deel, zodat er nog een tweede vaccinatiecentrum zal komen voor Lanaken en Maasmechelen.

Voor het vaccinatiecentrum in sporthal De Borg kan openen, moeten er eerst nog heel wat voorbereidingen gebeuren. "We moeten de locatie nog inrichten", zegt burgemeester van Dilsen-Stokkem Sofie Vandeweerd (Open VLD). "Zo moeten de vaccinatielijnen ingedeeld worden en moet er genoeg ruimte zijn voor de social distancing en ontsmetting. Anderzijds zijn er ook op personeelsvlak heel wat uitdagingen. We moeten uiteraard voldoende verplegend personeel hebben. We rekenen op een team van een tiental verplegers en dokters die constant ter beschikking zijn om dat vaccinatiecentrum zeven op zeven dagen te bemannen."

Tegen vrijdag moeten alle gemeenten aan de overheid laten weten waar de vaccinatiecentra zullen komen. In Limburg zullen er 16 worden ingericht.

Meest gelezen