Google Streetview

Nieuwe fase vernieuwing Woluwelaan start vandaag: afrit 5 op binnenring gaat definitief dicht

De vernieuwing van de Woluwelaan in Machelen gaat vandaag een nieuwe fase in. De werf situeert zich tussen de kruispunten met de Beaulieustraat en de Haachtsesteenweg. Meest opvallende ingreep is de definitieve sluiting van afrit 5 naar de Woluwelaan op de Brusselse binnenring.  

Vandaag start een nieuwe fase van de vernieuwing van de Woluwelaan in Machelen. Op het tracé tussen de kruispunten met de Beaulieustraat en de Haachtsesteenweg wordt eerst de riolering vernieuwd. Daarna komt er een nieuw wegdek met aparte busbanen voor de Ringtrambus en met gescheiden fietspaden.  Maar de meest opvallende ingreep is de sluiting van afrit 5 op de binnenring.

Nieuwe op -en afrit

"De bestaande afrit 5 op de binnenring, die aansluit op de Woluwelaan, gaat definitief dicht", weet Anton de Coster van Wegen en Verkeer. "Maar geen nood, er komt een nieuwe op- en afrit in de plaats. Die zal veel vlotter en veiliger aansluiten op de Woluwelaan. En ze biedt het voordeel dat de Woluwelaan zowel vanop de binnen- als de buitenring zal bereikbaar zijn, wat nu niet het geval is. Voorts leggen we een aparte busbaan aan, die bedoeld is voor de Ringtrambus van De Lijn. En er komen aparte voet- en fietspaden."

Twee jaren hinder

"In een volgende fase leggen we een tunnel aan op het huidige rijvak richting Vilvoorde", stelt De Coster.  "Dat zijn zeer ingrijpende werken, waar het auto- en vrachtwagenverkeer veel hinder zal van ondervinden.  Mensen die normaal afrit 5 gebruiken vragen we om het op- en afrittencomplex Brucargo op de E19 te gebruiken. Dat biedt een goede aansluiting op de grote verkeersassen in de omgeving. We verwachten dat deze hinder toch een jaar of twee zal duren."

Meest gelezen