Radio 2

OHL-supporters beleven hoogdagen van hun club noodgedwongen thuis in de zetel

Voetbalclub OHL zorgde gisteravond voor een stunt in de Jupiler Pro League: het won met 1-0 van Anderlecht. De supporters zijn uiteraard heel blij met de prestaties van hun club. Maar het feit dat ze de wedstrijden door de coronacrisis van thuis moeten volgen zet toch een domper op de feestvreugde.

Marc Van Eylen is voorzitter van Louvaniste, de grootste supportersclub van Oud-Heverlee Leuven. "We beleven het mooiste seizoen ooit van OHL, maar moeten dat doen vanuit onze zetel. Dat is heel pijnlijk. Een overwinning zoals vandaag moet je als fan kunnen meevieren in het stadion, met de spelers. Maar dat kan nu allemaal niet. Het enige contact met andere supporters en met de spelers moet via sociale media gebeuren", zegt Marc.

Fier op de club

"We zijn niettemin fier op onze club", zegt supporter Michel Mees. "We staan nu op een mooie vierde plaats en moeten daar proberen te blijven. Vanavond hebben we wat geluk gehad, want Anderlecht was sterker op het veld. Gelukkig bezorgde de penalty in de slotfase ons de overwinning."

Achtervolgers

Luc Van Espen van supportersclub Louvaniste is wat verrast over de uitslag van de match tegen Anderlecht. "Ik vind dat OHL goed bezig is, maar onze club moet oppassen voor de achtervolgers in het klassement. Het feit dat we nu vierde staan danken we voor een stuk aan wat geluk. Het zal nu zaak zijn om die plaats te houden." 

Meest gelezen