Sportjournalist maakt radio met senioren van vier woonzorgcentra in Lievegem: “Radio verbindt en omarmt”

Ook in Lievegem zijn door de coronacrisis heel wat activiteiten afgelast, maar de senioren hebben opnieuw iets om naar uit te kijken: sportjournalist Tom Boudeweel gaat deze week elke dag aan één woonzorgcentrum met een mobiele studio radiomaken. Het wordt radio voor en door de senioren en iedereen kan meeluisteren. 

De gemeente Lievegem heeft speciaal voor de senioren van de verschillende woonzorgcentra "Radio Lievegem" opgericht. De gemeente wil op die manier een uitkijkpunt bieden voor senioren die het moeilijk hebben door de coronacrisis. Heel wat activiteiten zijn het afgelopen jaar afgelast, maar Radio Lievegem moet soelaas brengen.

“Door corona moesten we creatief zijn om hen te verrassen”, zegt Tom Boudeweel. “ De gemeente heeft zelf al voor veel alternatieven gezorgd om het de inwoners aangenaam te maken. Radio was iets nieuws en kreeg onmiddellijk bijval. Iedereen was enthousiast en we kregen de kans om voor een week radio te maken." 

Extra voorzichtig door vaccinatie

"Eerst was het de bedoeling om ook de bewoners van de woonzorgcentra coronaproof in de studio uit te nodigen, maar dat idee is afgevoerd", gaat Boudeweel verder. "Deze week wordt iedereen er gevaccineerd en dus mocht niemand het risico lopen om besmet te raken. We plaatsen onze mobiele studio voor het woonzorgcentrum." De bewoners van de verschillende woonzorgcentra kunnen zelf hun geliefde muzieknummers aanvragen. In de studio worden dan bekende inwoners geïnterviewd. Er worden ook interviews uitgezonden met bewoners die eerder zijn opgenomen. “Het moet vooral warme radio worden, het moet mensen verbinden in de muziek”, zegt Tom Boudeweel nog.

Iedereen kan de uitzending volgen op FM 97.2 of via de website van Lievegem.  Klik hier

Meest gelezen