Radio 2

Reisbureau over annulering skireizen: “De cijfers stijgen overal, we moeten er gewoon niet aan beginnen”

Vos Travel in Roeselare is één van de zestien Vlaamse organisatoren die alle skireizen annuleren tot en met de krokusvakantie. Door de stijgende cijfers, ook in het buitenland, willen ze het risico niet meer nemen. Zaakvoerder Tom Hoornaert ziet ook andere argumenten: “De verplichte quarantaine, de testmaatregelen en de publieke opinie.”

Tom Hoornaert van Vos Travel in Roeselare vond het een lastige beslissing, maar wel een logische. “De cijfers zijn duidelijk hé. We moeten er niet aan beginnen. Ook de verplichte quarantaine van zeven dagen en de testmaatregelen die worden opgelegd aan de terugkerende reizigers zouden het te moeilijk maken. Het eindresultaat zal zijn dat er dan volop wordt geschoten op de reisorganisatoren en de skiwereld. Dat is het mij allemaal niet waard”, zegt Hoornaert.

Het reisbureau informeerde hun klanten vorige week donderdag en vrijdag over hun beslissing. “We kregen gelukkig veel positieve reacties. Mensen zijn heel tevreden dat ze vroeg op voorhand werden verwittigd, vijf weken. Ze kunnen hun plannen nu nog aanpassen”, zegt Hoornaert.

Drie keuzemogelijkheden

Vos Travel gaf hun klanten drie mogelijkheden. “De reis verplaatsen naar maart of de paasvakantie. Of ze kunnen het voorschot laten staan en inruilen voor een voucher om volgend jaar op te nemen. Ze kunnen ook hun geld meteen laten terugstorten.”

De klanten kiezen voor alle aangeboden opties. “Een derde denkt toch nog in maart of april te kunnen vertrekken. Er zijn ook veel mensen die ons zeggen: hou dat voorschot maar bij, jullie hebben het al lastig genoeg. Er is ook nog een deel die ervoor kiest om hun geld te laten terugstorten”, zegt Hoornaert.

Sneeuw

De sneeuwkwaliteit is op dit moment zeer goed in de skigebieden. “Ze is echt ontzettend goed, er is al waanzinnig veel sneeuw gevallen. Jammer natuurlijk, maar de paasvakantie valt ook vroeg dit jaar, dat vergroot de kans dat het nog goed skiweer zal zijn. Maar we beseffen het allemaal: corona beslist alles”, besluit Hoornaert.

Meest gelezen