Reizen Lauwers annuleert alle skireizen krokusvakantie: "Veiligheid personeel en reizigers staat voorop"

Skireisorganisator Reizen Lauwers uit Boechout annuleert preventief alle skireizen voor de krokusvakantie. "Er waren al een pak minder boekingen dit jaar. De 750 mensen die niet kunnen gaan skiën, krijgen hun geld terug", zegt zaakvoerster Sandra Lauwers op Radio 2 Antwerpen. 

16 van de 21 Vlaamse ski-organisaties schrappen alle boekingen voor reizen tot en met de krokusvakantie.  Reizen Lauwers uit Boechout is één daarvan. "Er waren dit jaar al de helft minder boekingen voor skivakanties in die periode", zegt Sandra Lauwers. "We zullen zo'n 750 klanten contacteren en hun geld voor de geschrapte skivakantie teruggeven. De gezondheid van onze reizigers en medewerkers  staat voorop." De 16 ski-organisaties gaan zelf preventief over tot annulatie. "Gezien de huidige coronapandemie en de bijhorende quarantainemaatregelen kunnen we een veilige georganiseerde reis niet garanderen", zegt Sandra Lauwers.

We hopen als reissector dat skivakanties met Pasen wel kunnen doorgaan

Sandra Lauwers

Verlossing met Pasen?

Na een lastig 2020 begint ook het nieuwe jaar allesbehalve eenvoudig voor de reissector. "We moeten onze focus telkens verleggen", zegt Sandra Lauwers. "Klanten reageren gelukkig begripvol als een vakantie niet kan doorgaan. Maar wij hopen van harte dat er in de paasvakantie wel skireizen kunnen doorgaan.  Alles zal afhangen van hoe de coronacijfers evolueren", besluit Lauwers in "Start je Dag".

Meest gelezen