Sarah Jessica Parker,  Kristin Davis, Kim Cattrall en Cynthia Nixon.
AFP or licensors

Serie "Sex and the city" krijgt vervolg met oorspronkelijke actrices, behalve Kim Cattrall (Samantha)

De kogel is door de kerk: de populaire tv-serie "Sex and the city" krijgt een vervolg. Dat heeft de Amerikaanse tv-zender HBO Max bevestigd. Sarah Jessica Parker zal opnieuw in de huid kruipen van Carrie Bradshaw en ook Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) en Kristin Davis (Charlotte York) doen mee. Grote afwezig is Kim Cattrall, die de rol van Samantha Jones vertolkte. Zij doet niet mee. 

De serie zal "And just like that..." heten. Ze volgt opnieuw het liefdesleven van de ondertussen 50-plussers. De opnames beginnen in de late lente in New York. Er worden voorlopig 10 afleveringen van een half uur opgenomen. 

Parker, Davis en Nixon deelden het nieuws gisteren op Instagram in een korte teaser. De drie actrices zijn ook producer van de serie samen met Michael Patrick King.

"Sex and the city" kwam in 1998 voor het eerst op tv. De serie was gebaseerd op een boek van Candace Bushnell met dezelfde naam. De serie was baanbrekend omdat vrouwen er openlijk praatten over hun seksleven, dates en relaties. Ook mode speelde een heel belangrijke rol. "Sex and the city" won verschillende Emmy Awards en Golden Globes, de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen.

Alles samen werden er zes seizoenen gemaakt. Daarna volgden nog twee films, in 2008 en 2010. Waarom Kim Cattrall niet meedoet in de nieuwe reeks, is niet bekendgemaakt, maar enkele jaren geleden liet ze zich in een interview ontvallen dat zij en de andere actrices nooit echt vriendinnen waren geweest. Ze wou ook niet meewerken aan een derde film, omdat ze het hoofdstuk naar eigen zeggen wou afsluiten.

De vier actrices met hun Golden Globes in 2002.

Meest gelezen