Storm van negatieve reacties op nieuwe logo van stad Turnhout

Het nieuwe logo van de stad Turnhout lokt een storm van negatieve reacties uit op sociale media. Veel mensen vinden het logo minder leesbaar of vinden het jammer dat er geen hert in te zien is, zoals op het wapenschild. Burgemeester Paul Van Miert (N-VA) had de reacties verwacht: "Een nieuw logo zorgt altijd voor opschudding en maakt iets los bij de mensen", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Een bloemlezing uit de negatieve reacties die op sociale media verschijnen: 'Het is hier precies Blokken', 'Nu staat er precies urnhou' en er reageert ook een graficus die gratis zijn diensten wil aanbieden om het logo opnieuw te tekenen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan want de vele reacties zijn toch vooral negatief.

Het vorige logo was al 15 jaar oud dus het was tijd voor verandering

Burgemeester Paul Van Miert

"Dat hadden we ook verwacht", zegt burgemeester Paul Van Miert. "In het verleden hebben we dit ook al eens gedaan en een nieuw logo zorgt altijd voor opschudding en maakt iets los bij de mensen", aldus Van Miert. Het vorige logo van de stad Turnhout was al 15 jaar oud en dus was het tijd voor verandering. "Dat ligt altijd een beetje moeilijk. Toen het hert (symbool voor Turnhout) uit ons logo verdween, is er zelfs betoogd om dat hert terug te krijgen", vertelt de burgemeester in Start Je Dag.

Meest gelezen